• Lorem ipsum

Autisme of diabetes? Draag naadloze sokken!

10 Mei 2016

Ken je het gevoel dat de naad van je sok aan het irriteren is? Of dat het elastiek van je sok te strak rond je enkel of been zit? Mensen met autisme of diabetes hebben dat ook, maar dan altijd. Naadloze sokken kunnen de oplossing zijn om dat te voorkomen.
 

Wat zijn naadloze sokken?

In onze vorige blog hebben we ook al verteld wat naadloze sokken zijn. Voor de volledigheid geven we nog een korte uitleg. Naadloze sokken worden vanuit de teen uit één stuk gemaakt, zodat de sok geen naden heeft. De bovenkant is gemaakt van zacht materiaal die je voet als het ware omhelst. De sokken sluiten perfect aan zonder te knellen.
 

Naadloze sokken bij autisme

Dagelijks worden we blootgesteld aan honderden, misschien wel duizenden prikkels. Je hersenen nemen daar maar een fractie van op en gebruiken alleen die informatie die op dat moment belangrijk voor je is. Alleen sommige mensen reageren veel heftiger op deze normale prikkels. De kleinste prikkel of irritatie kan dan al teveel zijn.
 

Vaak ervaren mensen met autisme ook een sensorische overgevoeligheid. Simpel gezegd betekent dat de zintuigen niet goed met elkaar samenwerken waardoor ze anders op de wereld reageren. Soms veel heftiger, soms juist niet. Een naad in de sok of een knellende elastiek kunnen een reden zijn om helemaal uit hun doen te zijn. Daarom zijn er gelukkig naadloze sokken! Ze hebben geen naad bij de tenen die kunnen irriteren en geen elastiek in de banden zodat de sok niet strak aanvoelt. Een verademing!
 


Diabetes en naadloze sokken

Niet alleen mensen met autisme hebben baat bij naadloze sokken, ook diabetici. Waarom is dat? Wanneer je diabetes hebt, is de kans groot dat je op termijn last gaat krijgen van je voeten. Dat komt doordat bloedvaatjes en zenuwen beschadigd kunnen raken, waardoor het bloed niet meer makkelijk kan doorstromen. Je krijgt minder gevoel in je voeten en je merkt dan dus ook niet wanneer je een wondje hebt. Wondjes genezen minder snel en niet goed, kunnen gaan ontsteken en dan heb je pas een groter probleem. Let dus goed op wondjes, of je koude of tintelende voeten hebt of verkleuringen. Allemaal tekenen om contact op te nemen met je huisarts.
 

Hoe kunnen naadloze sokken daar dan bij helpen? Wanneer je naadloze sokken draagt, verminder je de kans op irritatie bij de tenen. Door de zachte band en het feit dat er geen elastiek in de sokken zit verwerkt, heb je dus ook geen drukpunten meer op je voeten. En dat vermindert allemaal de kans op wondjes aan je voeten.
 

Mooiesokken.com

Zoals onze naam het al zegt hebben we mooie sokken in ons assortiment. Ook mooie, naadloze sokken voor zowel heren als dames.
 

Heb je zelf nog een goede tip voor mensen met autisme om teveel prikkels te voorkomen? Of juist voor diabetici om gezonde voeten te houden? Laat het ons weten!
 

Reacties
MooieSokken.com
9 Apr 2018
Beste Soraya, Helaas zien wij jouw reactie nu pas... Hartelijk dank voor de tip! Dat is ook voor ons nieuws. ^Roos
Soraya
27 Nov 2017
Beste,<br />
Ik heb een tip Naadloze sokken zijn ook voor de doelgroep NAH (niet aangeboren hersenletsel) na bijvoorbeeld een CVA met verlamming. De aangedane kant is overgevoelig (neuropathie) en alles wat ruw is van stof irriteert de huid.
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »