Sokken dragen in bed zorgt voor minder slaapproblemen! - MoodSocks
Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als je al een account hebt, meld je dan aan
Registreren
Door een account aan te maken, kun je het betalingsproces sneller doorlopen, bestellingen bekijken en volgen, toekomstige bestellingen sneller afronden en meer. We gaan voorzichtig om met jouw gegevens en verstrekken deze nooit aan derden.
20 Jul 2016

Sokken dragen in bed: goed of slecht?

Waarschijnlijk hebben we het als kind vaak genoeg gehoord. Je mag niet met je sokken aan in bed slapen. Waarom, dat werd niet verteld, maar het was sowieso ‘not done’. Inmiddels zijn wij erachter waarom ze dat vertelden. En weten nu ook dat het fabeltje niet klopt!
 

Fabel: sokken dragen in bed is slecht

Er zouden verschillende redenen zijn waarom je niet met sokken aan zou moeten slapen. In de eerste plaats omdat sokken te strak om je voeten zitten waardoor er geen bloed meer bij zou komen. Dat is natuurlijk gevaarlijk. En heb je al koude voeten, dan worden je voeten dus ook niet warmer als er geen bloed bij komt. Het zou dus ook geen zin hebben om dan sokken te dragen in bed.
 

Andere redenen zouden kunnen zijn dat je bed vuil wordt wanneer je met je sokken aan gaat slapen. Zeker als je gaat slapen met sokken die je al de hele dag gedragen hebt.
 

Tegenwoordig zijn er speciale bedsokken die beide problemen voorkomen. Ze hebben namelijk een wijdere bovenkant zodat ze niet knellen én je trekt ze pas aan het einde van de dag aan, waardoor je altijd met schone voeten je bed in stapt.

 

Feit: met sokken aan slapen vermindert slaapproblemen

Als je dit zo leest, dan betekent dat het dus eigenlijk wel goed is om met sokken aan te gaan slapen. Hoe komt dat? Uit onderzoek is gebleken dat je het beste in slaap kunt vallen met warme voeten. Sterker nog, je slaapt überhaupt beter wanneer je voeten lekker warm zijn. Hoe werkt dat dan?
 

Lichaams- en huidtemperatuur

Het heeft alles te maken met je lichaams- en huidtemperatuur. Voor een goede nachtrust moet je lichaamstemperatuur laag zijn en je huidtemperatuur juist hoog. Door de hoge huidtemperatuur worden de bloedvaten wijder waardoor het bloed beter kan doorstromen. Het bloed gaat naar je huid, waardoor je lichaamstemperatuur daalt en je heerlijk in slaap valt.
 

Van koude naar warme voeten

Wat doe je als je koude voeten hebt? Ga je dan gelijk met je sokken aan slapen? Het beste is om dan eerst je voeten te verwarmen. Bijvoorbeeld door wisselbadjes te nemen van koud en warm water. Hierdoor stimuleer je de doorbloeding van je voeten. Pas wel op dat je je voeten niet in één keer in een bak met warm water zet of op een hete verwarming legt. Dan warmen je voeten namelijk té snel op en dat is ook weer niet goed.

 

Ga je met koude voeten in je sokken, dan isoleren de sokken de kou en krijg je alsnog geen warme voeten. Dan ben je zelfs beter af zonder sokken in bed.
 

Conclusie: ga met je sokken aan naar bed

Nu in de zomer moet je er misschien niet aan denken, maar binnenkort komt de ‘R’ weer in de maand en worden de nachten weer kouder. Als je dan koude voeten hebt, ga dan gerust met je sokken aan naar bed. Het is misschien niet zo elegant, maar het zorgt wel voor een goede nachtrust. En daar wordt iedereen gelukkiger van!
 

Reacties
Sokken aan in bed prima maar gebruik dan geen kruik er bij want dan worden je voeten te warm/heet en dat is schadelijk heb ik gemerkt. Ben 81 jaar.
p. de winter (pseudoniem) - 04 Dec 2017 - 11:21
Mijn zelf gebreide “wollen” sokken werken heel goed om warme voeten te krijgen en te houden.
In de winter heb ik vaak koude voeten in bed. Wanneer ik wollen sokken aantrek worden mijn voeten heel snel warm en val ik daardoor snel in slaap.
Vaak word ik snachts wakker omdat mijn voeten erg warm zijn. Dan trek ik mijn wollen sokken uit en slaap weer verder
Conclusie : wollen sokken ( minimaal 70 % wol ) is hèt middel om je voeten te warmen !!
B.A. - 30 Oct 2017 - 22:51
Laat een reactie achter