• Lorem ipsum

Sokken opvouwen: twee handige manieren!

22 Feb 2019

Kleding vouwen of hangen we netjes weg, maar als er één lade vaak een rommeltje is, dan is het wel de sokken- en ondergoedlade. Alles ligt door elkaar en het is een zoektocht om twee dezelfde sokken bij elkaar te vinden. Dat moet toch makkelijker kunnen dachten wij. En dat is ook zo! Wij hebben namelijk twee handige manieren voor je gevonden om je sokken op te vouwen.
 

Manier 1: verticaal sokken vouwen

Niet meer je sokken op elkaar leggen en naar binnen vouwen totdat je een rolletje hebt. Verticaal vouwen is het advies. Zo doe je dat:
 

  • Leg de sokken bovenop elkaar
  • Vouw ze over de lengterichting dubbel
  • Vouw je sokken nog een keer dubbel
  • Zet ze rechtop in de lade


Het voordeel is dat je sokken zo weinig ruimte in beslag nemen en je in één oogopslag ziet welke sokken er nog in je lade zitten.

 

Manier 2: pakketjes vouwen

Deze manier van sokken vouwen is misschien iets omslachtiger, maar werkt ook echt goed. Je maakt vierkante pakketjes die je makkelijk kunt stapelen.
 

  • Leg je sokken kruislings op elkaar
  • Vouw de tenen van de onderste sok over de bovenste sok en steek het puntje onder de bovenste sok (dus eigenlijk tussen de twee sokken in)
  • De bovenkant van diezelfde sok vouw je er overheen (zonder de rand in te steken)
  • Vouw de tenen van de andere sok naar binnen en vervolgens de bovenkant van die sok ook
  • Draai je sokkenpakketje om en steek de twee bovenkanten nog tussen het pakketje


Dit is een handige manier om je sokken overzichtelijk te stapelen in je sokkenlade.

 

Drie tips om je sokken op te bergen

Als je dan je sokken gevouwen hebt, dan wil je ze natuurlijk ook op een overzichtelijke manier opruimen. Hoe kun je dat nou het beste doen, zonder dat je sokken- en ondergoedlade alsnog een rommeltje wordt? We zetten drie tips voor je op een rij.
 

Werk verticaal

De eerste tip die we je willen meegeven, is om verticaal te werken. Manier één om je sokken op te vouwen is daar ideaal voor. Als je dan bovenop je lade kijkt, zie je gelijk welke sokken je nog hebt. Panty’s of leggings kun je het beste oprollen en rechtop in je lade zetten.
 

Sorteer op kleur

Tegenwoordig hebben we niet alleen maar zwarte of witte sokken, maar hebben we ze in alle kleuren van de regenboog. Wil je makkelijk en snel de juiste sokken kunnen pakken die bij je outfit matchen, dan kun je je sokken het beste op kleur sorteren in je lade. Als je ze dan ook nog verticaal in je lade zet, zie je in één oogopslag welke sokken je moet pakken.
 

Gebruik opbergmandjes

Heb je sokken, panty’s en ondergoed in één lade? Dan zijn opbergmandjes heel handig om alles gescheiden van elkaar te houden. Maak verschillende vakken in je lade en berg daar je sokken, panty’s en ondergoed in op.
 

Met deze tips en handige opvouwtechnieken creëer je rust in je sokkenlade én uiteindelijk ook voor je zelf!
 

Reacties
Corry Kousen Sokken
24 Jun 2019
Wat een nuttig artikel! Ik zit altijd met het probleem van een rommel lade met sokken, ik gooi ze dr meestal in en sta elke ochtend 5 minuten naar een goed paar te zoeken.. ik ga deze methodes gelijk toepassen ;)<br />
<br />
Felix
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »