• Lorem ipsum

Teensokken: nieuw merk @ MoodSocks

15 Nov 2021
door Stephanie en Eeke

Teensokken zijn inderdaad wat je verwacht van de naam; een sok met aparte tenen voor elke teen. De eerste gedachte bij het zien van teensokken is vaak; grappig of gek, maar het dragen van teensokken is erg functioneel en biedt vele voordelen:

 • Voorkomen van blaren ⇒ de wrijving van huid op huid bij je tenen is er niet meer door de vijf aparte tenen. Hierdoor zijn je voeten beschermd tegen blaarvorming.
 • Zorgen voor balans ⇒ je gewicht wordt gelijkmatig verdeeld doordat je tenen gescheiden van elkaar zijn en daarmee goed uitgelijnd en gespreid zijn. Je hele voet wordt hierdoor gebruikt bij het sporten, wandelen of in je dagelijkse activiteit waardoor de kans op blessures en overbelasting wordt verlaagd.
 • Vochtregulatie ⇒ doordat elke teen apart omringd is met hoogwaardig en vocht afvoerend materiaal, blijven je voeten droger en comfortabeler aanvoelen.


Nieuw: Injinji @ MoodSocks.nl
Injinji is ontstaan in Californië in het jaar 1999, waar zij de basis hebben gelegd op de gezondheid en prestaties van je voeten. Het ontwerp van de 5 tenen helpt bij het verbeteren van de vrijheid en functie van je voeten. De perfecte basis om te dragen voor welk avontuur je wilt gaan beleven. Door de spreiding van je tenen bij de teensokken, kunnen je tenen vrij uit bewegen en spreiden, met als resultaat meer stabiliteit en comfort. Goed om te weten dat de sokken van Injinji ook nog eens naadloos zijn.


                                   
                        Run Lightweight 

Materialen en modellen van Injinji sokken
Injinji maakt gebruik van de beste materialen die er te vinden zijn op aarde;

 • Coolmax ⇒ vezel met een perfecte vochtregulatie en biedt comfort. De vochtafvoer van Coolmax is optimaal voor elke extreme (weers)omstandigheid bij sport of activiteit.
 • NuWool ⇒ Injinji’s eigen Merinowol, gemaakt van Australische wol. Doordat het compact gesponnen is, biedt het duurzaamheid en voorkomt het irritatie. NuWool is geurbestendig, voert het vocht af van je voeten en reguleert de temperatuur.
 • Lycra ⇒ vezelmix die flexibiliteit en beweging mogelijk maakt door stretch. Sokken behouden hun vorm door het gebruik van Lycra.


                        Ultra Run 

Verschil in materiaaldikte van de teensokken

 • Lightweight ⇒ dit is de dunste sok die Injinji biedt, met het best ademend vermogen en een licht gevoel in je schoenen.
 • Original weight ⇒ deze sokken zijn vergelijkbaar met de dikte van wat je in een normale sok gewend bent. De sokken bieden een matige demping en zijn geschikt voor vele activiteiten.
 • Midweight ⇒ de midweight sokken bieden een maximale bescherming voor je voeten. De sokken hebben een verdikking in de hiel en de middenvoet, wat zorgt voor een betere demping en bescherming voor je voeten.
 • Midweight + ⇒ de sokken hebben dezelfde dikte als de midweight sokken, maar hebben een extra padding onder de tenen, wat voor meer demping en comfort zorgt wanneer je lange runs loopt op wisselende ondergronden.


                          Trail Midweight 

Modellen:

 • Hidden ⇒ de hidden teensokken zijn vergelijkbaar met footies, deze verdwijnen volledig in je schoenen.
 • No-Show ⇒ de no show sokken blijven net onder je enkel en zijn voorzien van een lipje bij de hiel die je hiel beschermen tegen schuren en om te voorkomen dat je sokken in je schoenen glijden.
 • Mini – Crew ⇒ de mini crew sokken komen net boven je enkel uit en zijn voorzien van een ondersteuning voor je voetboog.
 • Crew ⇒ de crew sokken vallen tot halverwege je kuit, erg handig tegen steentjes en zand. Ook de crew sokken zijn voorzien van ondersteuning voor je voetboog en een goede slipvrije pasvorm.
 • Over the Calf ⇒ deze teensokken vallen volledig over je kuiten en bieden ook ondersteuning voor je kuiten als een compressie sok.

                      Trail Midweight  

Injinji teensokken voor elke activiteit
Doordat Injinji zoveel verschillende soorten teensokken biedt, is er voor elke activiteit die je uitvoert een passende sok. Teensokken met veel demping of een normale demping, hoge of lage sokken of dunne of dikkere sokken, alles is mogelijk!

Outdoor teensokken zijn ontwikkeld voor wandelen en hiken op verschillende ondergronden en weersomstandigheden. De running sokken zijn speciaal voor hardlopen op de weg of trailruns. De trail sokken zijn gemaakt voor trailruns op verschillende ondergronden en de lange runs.
Ook al biedt Injinji sokken specifiek voor outdoor, running en trail; de sokken voor running zijn ook goed te dragen voor outdoor. Het gaat er om dat je teensokken draagt die voor jou de juiste ondersteuning bieden! Ook wanneer je een minder actieve (bankhang)dag hebt, zijn Injinji sokken een goede basis voor je voeten!

                Sport Original Weight 

Nieuwsgierig naar ons hele aanbod of op zoek naar een specifieke maat of kleur teensokken? Check hier al onze teensokken van Injinji of neem contact met ons op via [email protected] of via Whattsapp: 06-2229 9784! Wij liggen aan je voeten :)

Reacties
John
2 Aug 2022
Ik vind het geweldig hoe je alles hebt uitgelegd in je blog. https://safetytrainings.nl/
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »