• Lorem ipsum

Tips voor het kopen van kindersokken: waar moet je op letten?

14 Mar 2017

De voetjes van je kroost groeien als kool. Je bent misschien geneigd om daarom kwalitatief minder goede sokken te kopen, omdat ze relatief snel vervangen moeten worden. Zonde van je geld, zul je denken. Toch is het erg belangrijk dat ook kinderen de juiste sokken dragen. In onderstaande blog geven we je tips waarop je moet letten bij de aanschaf van kindersokken.

Sokken voor de allerkleinsten

Wanneer je sokken wilt kopen voor je kleine grut of als kraamcadeautje voor de pasgeborene, dan kijk je naar de leeftijd en niet naar de schoenmaat. Let dan goed op dat bij Engelse en Amerikaanse maten er verschil kan zijn met de Nederlandse maat. Pas als ze gaan kleuteren, hou je rekening met de schoenmaat. Deze kun je laten opmeten in een betere schoenwinkel.

 

Vochtabsorberende sokken

Ook je kroost kan al op vroege leeftijd last krijgen van zweetvoetjes. Met al dat ge-ren, gespring en gestamp kunnen voeten vochtig worden en is de kans op schimmelinfecties aanwezig. Je staat er wellicht niet bij stil, maar de voeten van je kind kunnen ook gaan zweten. Kies daarom een sok die goed het vocht absorbeert. Een wollen sok bijvoorbeeld, of een katoenen sok, het liefst geen sok met een groot (>25%) aandeel polyester.

Zweetvoetjes voorkomen? Het is belangrijk dat kinderen, net als volwassenen, iedere dag hun voeten wassen. Droog daarna goed af tussen de tenen. Het voorkomt dat het gaat irriteren en soms zelf infecteren. Iedere dag schone sokken aan helpt ook. Bovendien is het belangrijk om ventilerende schoenen te kopen, zodat de voeten de hele dag voorzien worden van frisse lucht. Thuis is het beter om de schoenen uit te doen en op sokken te lopen. Vooral sokken met anti-slip noppen zijn dan populair bij kinderen.

Naadloze sokken

Sommige kinderen hebben erg veel last van de draadjes en naden in een sok. Hooggevoelige kinderen bijvoorbeeld. Zij kunnen zich erg storen aan de dikke randen en loshangende draadjes. Naadloze sokken noem je ook wel handgekttelde sokken. Alle lusjes van de sok worden met de hand bij de teen vastgemaakt. Deze sokken zijn door de intensievere productie iets duurder, maar tegenwoordig vrijwel overal verkrijgbaar.

Voor deze kinderen is het ook erg belangrijk dat de sokken goed passen. Koop ze dan ook niet te groot of te klein. Deze kinderen kunnen zich er enorm aan storen. 
 

Je schoolkind

Wanneer kinderen uitgepeuterd zijn en richting de tienerjaren groeien, dan kunnen ze al mee met de volwassensokken. Leuk, want op die leeftijd krijgen ze meer gevoel voor kleding en is de keuze wat betreft sokken reuze. Voor deze groep kinderen kun je terecht op de kinderafdeling, waar sokken voor volwassenen met een kleine voet worden verkocht. Of ga eens kijken op de volwassenafdeling bij de kleinste maat. De sokken moeten wel goed passen en niet slobberen.

Andere tips

Ben je op zoek naar kwalitatief goede kindersokken met grappige prints en in vrolijke kleuren? Kijk dan eens in onze webshop. Wij verkopen kindersokken van ChattyFeet, Happy Socks, Tom Tailor en Bonnie Doon.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »