• Lorem ipsum

Waarom zijn sportsokken belangrijk om te dragen?

13 Apr 2018

Sport je graag en vraag je je af waarom sportsokken eigenlijk zo belangrijk zijn? Waarom zou je niet gewoon normale sokken dragen, die leuk matchen bij de rest van je hippe sportoutfit? Hardloopsokken hebben heel veel nut. Wat dacht je van de blaren die je krijgt als je gewone sokken draagt? Of zweetvoeten omdat de sok het zweet absorbeert en je voet niet ventileert? Zo zijn er nog veel meer redenen waarom je zou kiezen voor hardloopsokken. Wij leggen je uit waarom je beter sportsokken kunt dragen, dan gewone sokken.

Blote voet versus sok

Sommige sporters zweren bij hardlopen zonder sokken, anderen gruwelen bij het idee. Er is al veel onderzoek gedaan naar sporten op blote voeten en de meningen erover zijn verdeeld. Met name hardlopen zonder sokken wordt steeds populairder. Het kan wel, maar het vergt een speciale looptechniek om blessures te voorkomen. Je knieën, beenspieren en voetzolen zullen in het begin moeten wennen aan deze nieuwe manier van landen. Het voordeel van hardloopsokken is dat zij de eerste klap opvangen na je landing. Tegenwoordig bestaan er hardloopsokken met demping. Die zorgen ervoor dat de kans op blessures in je scheenbeen, hamstring of knie kleiner wordt.

 

Zweet en andere ongemakken

Sokken beschermen je voeten tegen allerlei invloeden van buitenaf. Ze houden je voeten warm en ze zorgen ervoor dat je je niet bezeert door een scherp voorwerp. Tijdens het sporten beweeg je intensief. Daardoor ga je zweten. Een goede sportsok absorbeert het zweet niet, maar zorgt ervoor dat je voet goed ventileert. Van een vochtige sok krijg je blaren en irritaties. Sommige sportsokken hebben een dubbele laag waardoor de sok voorkomt dat je blaren krijgt als hij vochtig is. Hij vermindert de schuring tegen je voeten. Sportsokken zijn gemaakt van vocht absorberend materiaal. Hierdoor voorkom je dat je tijdens het lopen blaren, zweetvoeten of infecties krijgt.

Materiaal

Niet iedere sportsok is een goede sportsok. Als je op zoek gaat naar nieuwe sportsokken, kijk dan op het label van welk materiaal het gemaakt is. Veelal zijn de goedkopere sportsokken gemaakt van synthetisch materiaal, waardoor de kans op blaren groot is. Tegenwoordig zijn ze in de technologie zover dat ze niet alleen beschermen tegen kou en vocht, maar ook bijdragen in je looptechniek. Er zijn zelfs hardloopsokken verkrijgbaar met een demping. De zool is in dat geval meestal gemaakt van badstof. De lusjes zorgen voor veerkracht waarmee de schok van de landing iets wordt verzacht.

De beste sportsok is naadloos en gemaakt van katoen, acryl, nylon of coolmax. Zij absorberen het vocht niet, maar laten het verdampen.

 

Wist je dat:

  • sportsokken tot wel 5% kunnen krimpen in de was?
  • De kwaliteit van je sportsokken er niet op vooruitgaan als je ze in de droger stopt?
  • sportsokken vooral lekker moeten zitten en je bewegingen niet mogen belemmeren?
  • goede sportsokken van het juiste materiaal niet per se duur hoeven te zijn en ook te koop zijn in de goedkopere kledingwinkels?
  • je sportsokken beter niet kunt herstellen als ze een gat hebben? Het gestopte gat kan zorgen voor beknelling en irritatie.

Kortom: word fit met sportsokken

Genoeg redenen om toch te kiezen voor sportsokken. Ze zijn echt beter dan gewone sokken. Ze sluiten beter aan bij de voet en ondersteunen het op de plekken waar het nodig is. Denk aan je tenen en aan de bal van je voet die de meeste schokken opvangen. Let bij het kopen ook op de maat. Te kleine sokken kunnen je tenen afknellen, wat heel oncomfortabel loopt. Te grote sportsokken kunnen zorgen voor wrijving en irritatie.

Mooiesokken.com en sport

Ben je op zoek naar een goede comfortabele sportsok? Mooiesokken.com verkoopt sportsokken van Tom Tailer, Alfredo Gonzales Sports en Topeco.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »