• Lorem ipsum

Wat te doen met je oude sokken?

6 Mei 2022
door Solit Socks

Oude sokken weggooien of niet?

Zonde hè… Er komt een moment dat je sokken vol met gaten zitten en deze in de prullenbak verdwijnen. De een wacht er lang mee, dan ander vindt het weggooien van zijn geliefde sokken geen probleem. Je hoeft vanaf nu je oude sokken niet altijd meer weg te gooien. Door de tips in deze blog krijgen je oude sokken een tweede leven. Hierbij onze bijzondere, eenvoudige en leuke ideeën wat te doen met je oude sokken.

Maar eerst de vraag… Waarom moet ik mijn sokken soms zo snel weggooien? De belangrijkste punten bij de kwaliteit van een sok bestaan uit het materiaal, het materiaal en het materiaal. Kies in combinatie met de sok dus voor goede ademende schoenen, hierdoor heb je minder wrijving en gaan je sokken langer mee. Zorg voor de juiste voetverzorging, scherpe en lange teennagels of eelt kunnen voor extra slijtage zorgen. De beste keuze voor een lange wandeling is... goede wandelsokken. Als laatste tip: laat na een wasbeurt de sok natuurlijk drogen, in plaats van in de droger.

Mocht je ze toch willen weggooien, kan je er ook één van de volgende activiteiten mee doen:

Als creatieve doeleinden kan jij je oude sokken gebruiken om energie te besparen. Om op het thema duurzaamheid in te haken, kwamen we een hele leuke oplossing tegen. Misschien ken je deze nog wel van toen je vroeger bij opa en oma kwam. Die een nep slang, hond of kat achter de deur hadden liggen als deurlegger. Van oude sokken kun jij ook de leukste deurleggers maken waarmee je eenvoudig het verlies van warmte en tocht in de kamers kunt terugdringen.

Als alternatief kun je ook wat anders maken van deze dieren, namelijk sokkenknuffels. In plaats van sokken weggooien, tover je oude sokkenparen om tot haaien, krokodillen, honden, katten, biggetjes of stoere monsters. Op Pinterest staan de leukste ideeën van schattige creaties tot stoere monsters. Voor de finishing touch van je knuffel kun je oude kralen of knopen gebruiken als oogjes. Heb je deze materialen niet in huis, bij hobbywinkels en webshops zijn vaak zakjes met kralen of knopen in allerlei kleurtjes te koop. Zo maak je de sokkenknuffel helemaal af!

Mocht je er, na het lezen van onze creatieve tips, toch voor kiezen om je sokken weg te gooien, gooi je sokken dan in een kledingbak en niet bij het grof afval. Zo kunnen je sokken worden gerecycled en krijgen deze alsnog een tweede leven.

Wat zijn belangrijkste punten om langer met je sokken door te kunnen?  

We letten er bij sokken niet zo vaak op, maar koop goede kwaliteit. Naast het materiaal, dat een fijn comfort kan bieden, helpt het ook bij dagelijks gebruik als een enkelsok niet onder je voet afzakt. In dit geval is het een verstandige keuze om voor SOLIT Socks te gaan, deze gaan een lange tijd mee en zakken niet af! Ben je overtuigd dat hogere sokken met kleuren en prints jou het beste passen? Neem dan een kijkje op www.moodsocks.nl om jouw favoriete sokken te bestellen.

Keep it up.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »