• Lorem ipsum

Wat zijn de sokkentrends voor het voorjaar 2017?

10 Feb 2017

Het voorjaar staat voor de deur. We kunnen niet wachten tot we weer de pijpen iets kunnen oprollen, de winterjas in de kast kunnen hangen en de zonnestralen op onze huid voelen. Heerlijk. Sokken zijn altijd een beetje het ondergeschoven kindje van je garderobe. Vanaf voorjaar 2017 is dat niet langer. Dan staat de sok centraal in je outfit. Maar wat is nu eigenlijk een trend op sokkengebied voor het komende voorjaar? Lees het in onderstaande blog, wij zochten het voor je uit.
 

Anno 2017 vs. 300 na Christus

De oudste sokken die gevonden zijn, dateren van ongeveer 300 tot 500 na Christus. Deze tweetenige sok werd vooral gebruikt om de voeten warm te houden tegen extreme weersomstandigheden en te beschermen tegen harde en scherpe stenen, takken en andere voorwerpen op de grond. Eigenlijk is er tot een aantal jaren geleden niet zo heel veel hierin veranderd. De mens droeg sokken voor het warm en droog houden van de voet en tegen bescherming in de schoen.
 

Show ‘em!

De afgelopen jaren is hier langzaam verandering in gekomen. Uiteraard dienen ze nog voor hetzelfde doel, maar sokken zijn tegenwoordig een gewaardeerd kledingstuk geworden. Bijna een accessoire, zou je kunnen zeggen. Sokken zijn een begrip, een trend, sokken zijn hip. In het voorjaar 2017 gaan we nog meer van de sok zien, dan voorheen. Het accent zal liggen op het juist laten zien van je mooie sok. Kwaliteit en originaliteit gaan voorop.

Mannen in pak en sok

Onder een mooi pak hoort een mooie sok. Kijk maar naar oud-president van Amerika George Bush senior. Die draagt bijna dagelijks roze sokken, dat is zijn ding. Hij draagt er dan vaak ook een mooi (lichtgrijs) pak bij en een roze stropdas. Mannen mogen hun sokken weer laten zien. Sterker nog, een mooie sok maakt het pak pas echt af. Vooral pantalons met een smalle, hoge pijp vragen om een mooie, eventueel gekleurde, sok. Even één tip: zorg dat de sok hoog genoeg zit. Een stukje bloot been is kan echt niet meer.

Sokken en rokken.

Vrouwen kunnen zich ook uitleven tijdens voorjaar 2017. Wat we heel veel gaan zien is een korte rok of broek met een hoge hak en een halflange of lange sok. Je kunt spelen met elke kleur, print of materiaal dan ook. Het mag gewoon allemaal. Kies voor een jaren 70 blokhak, een klassieke pump of zelfs sneakers of sandalen. Vooral leuk in het vroege voorjaar, wanneer je nog wel enig vorm van warmte nodig hebt. In het latere voorjaar kun je de lange kous vervangen door een kort sokje.

 

De geitenwollen sok

Hij is terug: de geitenwollen sok. Niet muf, niet suf en zeker niet ouderwets, de geitenwollen sok is helemaal hot and happening. Droeg je hem al binnenshuis wanneer je koude voeten had? Je mag er nu ook mee naar buiten. DIY-tip: geef hem een persoonlijk tintje en naai er een roze of geel labeltje aan. Je maakt hem op de manier persoonlijk én van deze tijd. We hebben de geitenwollen sok zelfs in de pump gezien als trend voor voorjaar 2017.

Met je sokken in je favoriete sandalen

Hou je niet zo van hoge hakken en draag je liever comfy sandalen? Ook dan kun je je lol op met mooie sokken. Dan bedoelen we natuurlijk niet die oubollige leren sandalen met witte sportsokken. Of die semi sportieve praktische sandalen met klittenband. Die zijn nogal suf, ja. Als je het aandurft, doe het dan goed. Met een beetje gevoel voor mode kun je er heel leuk bijlopen als je sokken combineert met sandalen. Kies bijvoorbeeld leuke, vrouwelijke sandalen met vrolijke kleuren en combineer dat met een effe kuithoge sok die je nonchalant een beetje laat afzakken. Ga je toch voor een gekleurde sok, kies dan een kleur die terugkomt in je sandaal of slipper. Het is niet makkelijk, maar probeer het. Je zult zien dat je hoge ogen scoort in modeland.

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »