• Lorem ipsum

Wat zijn teensokken en wat zijn de voordelen?

27 Mar 2017

In een teensok zit iedere teen in een apart sokje als het ware. De tenen worden gescheiden van elkaar en zitten niet tegen elkaar gedrukt. Teensokken zijn dus niet alleen heel grappig, maar hebben ook een aantal belangrijke taken. Wij vertellen je in deze blog wat de voordelen zijn van teensokken en wanneer het zo fijn is om ze te dragen.

De oorsprong van de teensok

Handschoenen houden iedere vinger in de winter warm. Dat moet ook met de tenen kunnen, zal men gedacht hebben. En waarom ook niet? Wanneer de teensok precies bedacht is, is niet bekend, maar we kunnen wel ver terug in de tijd. De geschiedenis van de sok gaat terug tot rond ca. 300-500 na Christus. De oudste sok die gevonden is, stamt uit die tijd en had twee tenen. Men was toen al van mening dat het scheiden van de tenen in de sok voor meer warmte en comfort zou zorgen.

 

Waarom teensokken dragen?

Sokken houden de voeten warm en beschermen ze tegen invloeden van buitenaf. Ze voorkomen dat voeten blaren krijgen en zorgen ervoor dat schimmels en infecties geen kans maken. Dit geldt ook bij teensokken. Omdat iedere teen een aparte sok heeft, worden schimmels, blaren en infecties voorkomen. Wist je dat voeten ongeveer 250.000 zweetklieren heeft? Per dag maken deze klieren een kopje zweet per dag aan. Ben je gevoelig voor de gevolgen hiervan, dan zijn teensokken echt iets voor jou. Tussen de tenen blijft het goed droog en schoon doordat het katoen van de sok het vocht absorbeert en afvoert.

Teensokken voorkomen besmetting van andere tenen

Heb je last van een kalknagel of schimmel aan je voet? Dan is het belangrijker dan ooit om je voeten en tenen schoon te houden. Door teensokken te dragen bescherm je de andere tenen voor besmetting. Met een teensok is er geen huidcontact met de andere tenen, de schade zal hierdoor beperkt blijven en zich op die ene teen uiten. 
 

Bewegingsvrijheid van de tenen

De voet zit in de schoen al genoeg in de verdrukking, met alle gevolgen van dien. Er kunnen vervormingen en kromme tenen door ontstaan. De natuurlijk stand van de tenen verdwijnt waardoor ons lichaam het gewicht zich niet goed kan verdelen en we uit balans raken. In een gewone sok worden de tenen ook nog eens tegen elkaar gedrukt. Zo krijg je meer kans op blaren en likdoorns. Bij een teensok heeft iedere teen individuele bewegingsvrijheid. De tenen zitten elkaar niet in de weg en worden goed warm gehouden.

Teensokken en sporters

Je kan je voorstellen dat tijdens het sporten er veel huidwrijving tussen de tenen plaatsvindt. Irritatie, blaren en opgezette tenen zijn het gevolg. Onprettig als je net lekker aan het hardlopen bent in het bos of midden in je trainingsschema zit op de sportschool. Teensokken zijn dan ook ideaal voor sporters. Hardlopers zijn zich meer bewust van het teengebruik tijdens de landing en afzet. Door de teen goed neer te laten komen en op de juiste manier af te zetten, spoor je het lichaam aan om in balans te blijven.

Hetzelfde geldt tijdens yoga. Teensokken stimuleren het lichaam het evenwicht in balans te houden. Je hebt meer grip op de vloer met de antislipzool. Bovendien heb je door de halve teensok meer feeling met de je mat, wat ertoe bijdraagt dat je je oefeningen beter kunt uitvoeren.

Teensokken van MoodSocks.nl

Ben je na het lezen van de blog nieuwsgierig geworden naar teensokken? Wij verkopen leuke, grappige en praktische teensokken van het merk Bonnie Doon. Kijk in onze webshop en bestel je favoriete paar vandaag nog!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »